4.1 Parisuhde on uusperheen voima

Uusperheen kasvaminen perheeksi vaatiii paljon aikaa ja avointa keskustelua siitä, miten käsitämme perheen ja millaisten arvojen varaan sen rakennamme. Kun kaikilla perheenjäsenillä ei ole biologista sidettä eikä yhdessä elettyä elämää, on selvää,että suhteiden muodostumiseen menee aikaa. Usein se vaatii myös hieman enemmän työtä ja yhteisiä pelisääntöjä. Hyvä puoli uusperheessä on,että perheen aikuisilla on ollut mahdollisuus oppia itsestään ja parisuhteista jo edellisessä liitossaan eikä ihan kaikkia virheitä ole enää pakko tehdä.kurssin 4.osassa pohditaan omaa roolia perheen arjessa ja niitä konkreettisia keinoja, joilla perhettä auttaa hitsautumaan uusperheyksiköksi -meidän laumaksi

Miten huolehtia parisuhteesta uusperhearjen ja muuttuvien tilanteiden keskellä? Mikä rooli menneisyydellä on parisuhteessa ja miten ratkaista eteen tulevat haasteet? Parisuhde on uusperheen voima, sanovat Suomen johtavat uusperheasiantuntijat, psykoterapeutit ja uusperhekouluttajat Kirsi Heikinheimo ja Pekka Larkela.Uusperhe-elämä saattaa haastaa parisuhdetta, sillä monessa uusperheessä on useita liikkuvia osia, kaikuja menneisyydestä ja ainakin pariskunnan toisella osapuolella kokemus siitä, että se unelmienkin parisuhde voi myös päättyä. Lisämaustetta suhteeseen tuo eletty elämä, lapsi tai lapset, tuplamäärä isovanhempia ja monet muut asiat, jotka usein vain toinen uusperheessä elävä ymmärtää.

Ihanuusperhe podcastissa keskusteltiin uusparisuhteesta asiantuntijoiden kanssa.Podcast-sarjassa käydään tutkittuun tietoon ja kokemuksiin perustuvaa keskustelua uusperhe-elämästä. Ihanuusperhe-podcastissa pääset kuuntelemaan uusperheen jäsenten kokemuksia uusperhe-elämästä sekä asiantuntijoiden neuvoja, joilla välttää yleisimmät sudenkuopat uusperheissä. Toimittajana Elina Teerijoki ja asiantuntijoina Kirsi Heikinheimo ja Elisa Jyllikoski Suomen Uusperheiden Liiton Stepping-hankkeesta Sarjassa vierailee myös muita perheiden kanssa työskenteleviä asiantuntijoita.

Kesto: 59.48 Julkaistu: 13.11.2019 Toimittanut: Elina Teerijoki


Osioon liittyvät tehtävät:

  • MItä ajatuksia ja oivalluksia podcast sinussa herätti?
  • Mistä tunnistit itsesi?

Scroll to top