StepApp-etävalmennus Keusote-alueen uusperheille

Kaipaatko tukea, tietoa ja vinkkejä toimivampaan uusperheeseen?

Bonusvanhemmuus, parisuhteen solmut, lasten kasvatusasiat ja ex-elämä voivat haastaa uusperheessä elävän. Ensimmäistä kertaa etäyhteydellä järjestettävässä StepApp-valmennuksessa® uusperheiden aikuisista muodostuva 6-14 henkilön valmennusryhmä tapaa kerran viikossa viiden viikon ajan. Valmennusta ohjaavat perhetyön ammattilaiset, joilla on Suomen Uusperheiden Liiton (Stepping-hankkeen) StepApp-valmentajan pätevyys. Ohjaajina toimivat tässä valmennuksessa StepApp-valmentajat erityissosiaaliohjaaja Linda Saarela ja perheohjaaja Ville-Petteri Virtanen. Valmennukseen voivat ilmoittautua uusperheet, jotka asuvat Keski-Uudenmaan sote-alueella (Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula). Etävalmennus toteutetaan Zoom-videoneuvottelutyökalun avulla ja osallistujien käytössä tulisi ensisijaisesti olla tietokone/kannettava tietokone, jossa on mikrofoni ja kamera sekä Google Chrome -selain. Myös tabletilla tai älypuhelimella osallistuminen on mahdollista.

StepApp-valmennus® pähkinänkuoressa

StepApp-valmennus® on suunnattu uuspareille. Valmennusten ajaksi on hyvä järjestää lapsille hoitopaikka tai tekemistä, sillä osallistujien on tärkeää voida keskittyä valmennuksen sisältöön. Valmennus ei sovellu pariskunnille, jotka ovat akuutissa kriisissä. Valmennuksen toimintaperiaatteena on kokemusten ja toimivien vinkkien jakaminen luottamuksellisessa ryhmässä. Valmennukseen osallistuvat perheet saavat käyttöönsä digitaalisen StepApp-sovelluksen, jota käyttävät myös perheen lapset ja nuoret. Sovellus sisältää tietoa uusperheellisyydestä ja eri ikäryhmille suunniteltuja, pelillisyyttä hyödyntäviä tehtäviä. Sovelluksen ideana on perheen yhteisen toiminnan lisääminen. Valmennus on maksuton ja sisältää kaiken tarvittavan materiaalin. Lisätietoja StepApp-valmennuksen rakenteesta ja sisällöistä voit lukea täältä.

Aika ja osallistuminen

Etävalmennus toteutetaan  torstaisin 5.11., 12.11., 19.11., 26.11. ja 3.12.2020  klo 17.30-19.00. Osallistujat saavat linkin Zoom-videoneuvotteluun valmennuspäivänä ja tarkemmat ohjeet postitse ja sähköpostitse viimeistään viikkoa ennen valmennuksen alkua. Osallistujilla tulisi olla rauhallinen paikka valmennuksen ajaksi. Valmennukseen tulee osallistua oikeana ajankohtana, koska valmennusta ei tallenneta.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja

Ilmoita itsesi ja kumppanisi StepApp-valmennukseen tästä linkistä viimeistään 26.11.2020.  Lomakkeen täyttäminen kestää muutaman minuutin (riittää, että vain toinen pariskunnasta ilmoittautuu ja täyttää lomakkeen molempien puolesta). Huom! Ryhmään mahtuu max. 14 henkilöä. Ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli ryhmä on jo täynnä, ilmoitamme siitä Sinulle ja ehdotamme Sinulle muuta ryhmää.

Yhteistyössä

Stepping-hankkeen keskeisinä ydinkumppaneina Järvenpään ja Raision perhepalveluiden lisäksi  ovat Opintokeskus Sivis ja Turun Yliopiston tutkimusryhmä Gamification of Health sekä hankkeen rahoittaja STEA.

Päivämäärä

05 marras 2020 - 03 joulu 2020

Aika

17:30 - 19:00

Hinta

maksuton
StepApp-valmennukset
Scroll to top