Maanantaina 16.9 2019 juhlitaan myös Suomessa kansainvälistä Uusperheiden päivää.

Suomen uusperheiden liitto ry toi Uusperheiden päivän Suomeen 4 vuotta sitten U.S.A:sta jossa sen on alun perin luonut ”vanhemmuus Emmyllä” palkittu uusperheasiantuntija Christy Borgeld vuonna 1997. Uusperheiden päivän tarkoituksena on juhlistaa kaikkia uusperheiden lapsia ja aikuisia ja näiden perheiden monimuotoisuutta.

Uusperheitä on suomalaisista perheistä reilu 9% ja jopa noin 11% suomalaisista lapsista asuu uusperheessä. Uusperheellä tarkoitetaan perhettä, jossa ainakin yksi alle 18-vuotiaista lapsista on vain toisen kumppanin biologinen lapsi.  Vääräksi tämän tilaston tekee,että tällä hetkellä uusperheeksi ja perheeksi lasketaan vain ns virallisen lähivanhemman perhe. Uusperheitä saattaa siis todellisuudessa olla jopa kaksinkertainen määrä. Tämänkin vuoden aikana olemme saaneet lukea tilastokeskuksen tietoja perheiden määrän vähenemisestä. Uusperheiden prosentuaalinen osuus perheistä on kuitenkin ollut nousussa 90-luvulta saakka.

Vuoden 2019 Uusperheiden päivän teemana Suomessa on Parisuhde Uusperheessä

Uusperhe muodostuu aina kahden aikuisen valinnasta. Toisin kuin ensiperheessä, uusperheessä myös parisuhde joutuu heti keskelle perhearkea ja todellisuutta. Parhaimmillaan tämä opettaa keskustelemaan, kommunikoimaan ja huomioimaan kumppania pienillä, tärkeillä arjen teoilla.

Uusperheiden viikon tapahtumia löydät tapahtumakalenterista

Suomen Uusperheiden liitto ry (Supli) haastaa Uusperheidenpäivän kunniaksi kaikkia osallistumaan mukaan pysähtymällä hetkeksi ja kuvaamalla (uus)perheissä olevaa hyvää näkyväksi sekä postaamalla kuvan omasta (uus)perheestään tai parisuhteestaan käyttämällä hashtageja #parisuhdeOnUusperheenVoima #ihanuusperhe ja #uusperheidenpäivä.

Etenkin haastamme ihmiset TÄYTTÄMÄÄN SOMEN SUUDELMIN lauantaina 21.9.2019 <3 <3 <3

Suomen Uusperheiden Liitto ry on ainoa valtakunnallinen uusperheiden kysymyksiin perehtynyt järjestö. Toimintamme kohderyhmänä ovat uusperheiden vanhemmat sekä uusperheiden kanssa työskentelevä ammattihenkilöstö.

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Kirsi Heikinheimo puh. 040 689 1518
sähköposti: kirsi.heikinheimo@supli.fi
Suplin toimisto 044 689 3418 sähköposti: toimisto@supli.fi
www.supli.fi
www.facebook.com/supliry/

Scroll to top