Supli on mukana Lähdeläisten kanssa tekemässä maailmasta parempaa paikkaa elää!

Vietämme tänään 10.10. ensimmäistä Lähde-päivää. Sen ajatuksena on nostaa yhteisöllisyyttä, kohtaamista ja ystävyyttä esille vastavoimana yksinäisyydelle. Olla yksin on eri asia kuin olla yksinäinen. Tässä onnellisten maassa joka viides suomalainen kuitenkin kärsii yksinäisyydestä ja joka kymmenennellä se on jatkuva seuralainen. Yksinäisyys ei ole vain ei-toivottua yksin olemista. Yksinäisyyttä voi kokea niin ihmisjoukon, perheen kuin parisuhteenkin keskellä. Itseasiassa suurin osa meistä kokee yksinäisyyttä jossain elämänvaiheessa.

Riittävän hyvät sosiaaliset suhteet ovat parhaita mielen ja kehon terveyden suojaajia. Ne tuottavat mielihyvähormoneita ja pitävät meidät läsnäolevina tässä hetkessä. Pitkittynyt yksinäisyyden kokemus saa aivot rakentamaan ikään kuin suojamuurin itsen ja maailman välille. Yksinäisen itsensä on usein vaikea murtaa muuria sisältä käsin. Lähde-liikkeen idea on se, että meidän kaikkien pitäisi ehkä jotenkin muuttua. Lisätä sosiaalisuutta ja ystävällisyyttä niin, että tulisimme jokainen paremmin nähdyiksi ja kuulluiksi. Hyvät sosiaaliset suhteet oikeastaan pitävät meidät hengissä ja järjissämme, kuten yksinäisyyden tutkija Niina Junttila asian ilmaisee.

Supli aloittaa Lähde -sarjansa parisuhteeseen liittyvän yksinäisyyden haasteella. Haastamme teidät kaikki ideoimaan, toimimaan ja jakamaan yhdessä, miten te pidätte huolta parisuhdeyhteydestänne.

Lisää mukaan: #lähdeliike #uusperheidenasialla #supli

Psykoterapeuteista koostuva koulutusryhmä ideoi tekoja, joilla uusperheen karusellin keskellä parisuhdetta voisi huomioida ja kutsua myös toista yhteyteen. Tässä vinkkilistaa meille kaikille:

Rakkauden ja yhteisöllisyyden asialla
Kirsi Heikinheimo

Scroll to top