Avoin uusperhekahvila Kotkassa 30.8.2022

Avoin uusperhekahvila Kotkassa 30.8.2022

Avoin uusperhekahvila Kotkassa 30.8.2022

Kaipaatteko tukea uusperheenne arjen pyörittämiseen ja sen herättämiin tunteisiin? Vanhemmuus, isä- ja äitipuolena oleminen, lasten ja nuorten sopeutuminen, romanttinen rakkaus vs. arjen haasteet, rahahuolet, huoltajuuskiistat, Me-henki, uusparisuhde, jne, jne. Uusperheen rakennetta voi ravistella moni parisuhteen tai koko perheen ulkopuolelta nouseva haaste. Suplin vertaisryhmissä rakennetaan perustuksia perheytymiselle ja kuullaan miten muissa perheissä on ratkaistu eteen tulevat haasteet.

Uusperhe rakentuu kahden aikuisen rakkauteen. Uusperheen ulkopuolelta tulevat tekijät voivat vaikuttaa yllättävän paljon uusperheen hyvinvointiin. Alun ”fantasiavaiheen” jälkeen perheenjäsenet hakevat paikkaansa uudessa perheessä, eikä ympäristökään aina tiedä, miten suhtautua uusperheeseen. Ulkopuolisuuden tunne voi vaivata, ja äiti– ja isäpuolena olemisen tehtävät tulee ratkaista. Monet uusperheen haasteet ovat kuitenkin rakenteellisia ja ratkaistavissa. Vertaisryhmän tarkoituksena ei ole antaa valmiita vastauksia uusperheiden kaikkiin kysymyksiin, mutta useimmat kohtaamistasi haasteista ovat muille uuspareille tuttuja. Voitte saada vinkkejä ja uusia näkökulmia vertaisohjatusta työpajasta.

Uusperhetyöpajan ryhmänohjaajina toimii ryhmänohjaamiseen koulutettu, itsekin uusperheessä elävä pariskunta. Paikkoja ryhmään on rajoitetusti. Ryhmä noudattelee vertaisryhmien periaatteita sisällöltään, ja keskusteltavat asiat ovat ehdottoman luottamuksellisia. Vertaisryhmässä voi yhdessä pohtia uusperheiden selviytymiskeinoja ja kuulla, miten muut ovat kohdanneet ja käsitelleet uusperhe-elämän käänteitä. Usein jo pelkästään puhuminen ja sen tajuaminen, ettei näissäkään kysymyksissään ole yksin, on jo auttanut pariskuntia.

PAIKKA: Länsi-Kotkan kohtaamispaikka (Ututie 2)

UUSPERHEKAHVILAN AIKATAULU:  

klo 17:00 tervetuloa sanat
uusperheen atomi – alustus ja työskentely aiheesta
keskustelua uusperheteemoista
tutustumista alueelliseen ja valtakunnalliseen uusperhetoimintaan
19:00 lopetus

OHJAAJINA ryhmässä toimivat Suplin kouluttamat ja itsekin uusperheelliset vertaisohjaajat Niina, Jukka ja Saara.

Saat suurimman hyödyn tapahtumasta, kun osallistutte yhdessä kumppanisi kanssa. Tapahtuman ajaksi on järjestetty lastenhoito.

Tapahtuma on maksuton

ILMOITTAUTUMINEN Voit tulla tapahtumaan ilman ilmoittautumista

LISÄTIETOJA:  Suplin toimistolla annetaan mielellään lisätietoja tapahtuman sisällöistä. Parhaiten tavoitat Suplin työntekijät arkisin klo 9.00-16.00 välisenä aikana.
Yhteydenotot sähköpostilla:  [email protected]

YHTEISTYÖSSÄ:

Opintokeskus Sivis logo
Opintokeskus Sivis logo

Pvm

30.08.2022
Expired!

Aika

17:00 - 19:00

Järjestäjä

Suomen uusperheiden liitto ry
Puhelin
0406890511
Sähköposti
[email protected]
Website
https://supli-fi.hel5.wp-cloud.dev
Jaa: