Rakastajat-teatteri esittää: Uusperhekaruselli – melkein musikaali

rakastajat teatteri; uusperhekaruselli

Rakastajat-teatteri esittää: Uusperhekaruselli – melkein musikaali

Porilainen Rakastajat – teatteri tarjoaa Suplilaisille alennuksen sekä hotellipakettitarjouksen 17.9. esitykseen Uusperheiden viikon kunniaksi.

Mikäli esitykseen haluaa ostaa ainoastaan liput eikä hotellia, sen voi tehdä verkkosivujen kautta koodilla karuselli. Alennushintaiset liput ovat 25€ (norm. 30€). Alennuslipun suplin uusperhelipun ostajille tarjotaan väliaikakahvit.

Sokos Hotel Vaakuna tarjoaa majoitusta teatterikäyntiä varten seuraavasti: 1 hh  99,00€ (norm. 139€), 2hh  119,00€ (norm. 159€). Mahdollisuus lisävuoteeseen puoleen hintaan ja huoneen tason nosto superior-luokkaan hintaan 20€. Huonehinnat sisältävät aamiaisen, asiakassaunan sekä kuntoilutilan käytön.
Hotelli+lippupakettitilaukset voi tehdä vain sähköpostitse [email protected] 3.9. mennessä. Tarjous koskee vain 17.9. esitystä.


Uusperhekaruselli on näyttelijä-ohjaaja Ria Katajan käsikirjoittama hulvaton musiikillinen esitys elämästä uusperheessä. Esityksen teemoina ovat uusperhekuviot riemastuttavine mahdollisuuksineen ja haasteineen. Tässä karusellissa jokaisella on parhaimmillaan aivan omannäköisensä menopeli, jonka selässä taittaa matkaansa.

Mitä se on kun eronneena vanhempana rakastut ihmiseen, jolla ei ennestään ole perhettä? Miltä tuntuu hoitaa toisen lasta? Mitä tehdä kun tulee tunne, ettei kuulu joukkoon? Tai miten saada koko mahdottomalta tuntuva paketti toimimaan ilman, että tekee mieli sulkeutua vessaan hengittelemään paperipussiin? (Tai alkaa laulaa duurissa)

”…Ja kun nyt puhutaan uusperheestä, ni yhteiseloon ei olla kasvettu samalla lailla kuin ensiperheissä. Siihen ei olla ajauduttu. Uusperheeksi paiskaudutaan. Yhtäkkiä ollaan tilanteessa, jossa jokainen perheenjäsen tuo yhteiseen dynamiikkaan oman kulttuurinsa. Oman näkökulmansa. Omat tapansa. Särkyneet sydämet. Oletukset. Haaveet…”

Ria Kataja on elänyt koko elämänsä uusperheessä. Tämän esityksen käsikirjoitusvaiheessa hän haastatteli Suomen uusperheiden liiton toiminnanjohtajaa psykoterapeutti Kirsi Heikinheimoa sekä porilaisen terapia- ja hyvinvointipalveluyritys Tulenkantajien terapeutteja Anna Aarniota ja Petteri Salosta. Esityksessä nähdään fragmentaarisia kuvia uusperheessä elävien ihmisten elämästä. Sen lisäksi kuullaan myös heitä, jotka käsittelevät uusperheiden iloja ja haasteita työkseen.

”Tää kysymys, eli mitä kaikkee uusperheellisyys… ON, on aika laaja, kysees on kuitenkin sellanen ”yksilöllinen ja elävä himmeli” -hommeli. Mutta kyllä me täsä johonkin suuntaan päästään, kunhan nyt vaan ”lähetään purkaileen”, niinku mulla on ollu tapan sanoa.”

Maarit ja Teemu Niemelä ovat porilaisten rakastama muusikko-näyttelijäpariskunta, joka elää elämäänsä ihan oikeastikin uusperheessä. Esityksessä on lukuisia rooleja, ja Maarit ja Teemu näyttelevät niistä jokaisen! Esiintyjien vahvasta musikaalitaustasta johtuen teos sisältää myös siihen varta vasten sävellettyjä ja koreografioituja musiikkinumeroita!

”… meil on rakkautta, tahtoa ja hyvä terapeutti! Ja me ollaan laitettu tähän tunteja, satoja hikisiä viikkoja ja perslihaksia! Ne on meidän kipurahoja! Ja pääomaa! Kato meidän tulevaisuutta!”

Meno on välillä kuoppaista tai jopa liian kitkerää, toki aina riippuen kokijasta. Mutta koska suunta on sama, päämääräkin lopulta hahmottuu yhteiseksi. Vaan minkälainen on se polku, jota pitkin päästään perille? Sehän on tietenkin jokaisella uniikki ja omanlainen.

”…Eikä sun siellä katsomossa tarvitse olla uusperheellinen, jotta voit tulla teatteriin katsomaan tätä esitystä. Ei tietenkään. Toisaalta, ei sitä koskaan tiedä minne se elämä heittää… Koska tosiaan, ennen kuin uusperhe voi syntyä, tarvitaan ainakin yksi lapsi ja yksi rakastuminen.”

Uskallatko hypätä kyytiin?

TEKIJÄT

Käsikirjoitus ja ohjaus: Ria Kataja
Rooleissa: Maarit Niemelä, Teemu Niemelä
Musiikki: Teemu Niemelä
Pukusuunnittelu: Siru Kosonen
Koreografi: Tiina Santavuo
Valosuunnittelu: Jyrki Sinisalo
Äänisuunnittelu: Pedro García Diaz, Teemu Niemelä, Sami Rosnell
Tekniikka: Jarno Santalähde, Pedro García Diaz, Andrew Ahtiainen, Sami Rosnell
​​​​​​​Graafinen suunnittelu: Ville Salén
Yhteistyössä: Anna Aarnio ja Petteri Salonen (Tulenkantajat), Kirsi Heikinheimo (Suomen Uusperheiden Liitto)


ESITYSPÄIVÄT JA LIPUT

Kehräämö

Ke 31.8. klo 19 – Ennakko
To 1.9. klo 19 – Ensi-ilta
La 3.9. klo 19
To 8.9. klo 19
La 10.9. klo 18
La 17.9. klo 18
Ti 11.10. klo 19
Ke 12.10. klo 19
La 15.10. klo 18
Ke 2.11. klo 19
To 3.11. klo 19
To 10.11. klo 19
Ke 16.11. klo 19
To 17.11. klo 19
To 24.11. klo 19
To 1.12. klo 19
To 15.12. klo 19

Liput 30/26/17€​​​​​​​

Ikäsuositus 15 v. –
​​​​​​​Kesto n. 2h 15 min. (sis. väliajan)
Ovet aukeavat 1h ennen esityksen alkua

Teatterin sivuilta voit ostaa liput ja lukea lisätietoja esityksestä: https://rakastajat.fi/uusperhekaruselli/

Pvm

17.09.2022
Expired!

Aika

18:00

Hinta

25,00€
Jaa: