Sateenkaariperheiden uusperheaikuisten Voimaa uusperheen arkeen -viikonloppu 6.-8.9. 2019

Sateenkaariperheiden uusperheaikuisten Voimaa uusperheen arkeen -viikonloppu 6.-8.9. 2019

Sateenkaariperheiden uusperheaikuisten Voimaa uusperheen arkeen -viikonloppu 6.-8.9. 2019

ILMOITTAUTUMINEN TÄÄLTÄ

Ensimmäinen sateenkaariperheiden aikuisille suunnattu Voimaa uusperheen arkeen -kurssi järjestetään 6.-8.9.2019 Helsingissä. Kurssin ohjaajana toimii sateenkaareva pari, joka on käynyt Suomen uusperheiden liiton, Suplin, vertaisohjaajakoulutuksen. Viikonloppu ei sisällä majoitusta, vaan sen jokainen järjestää itse (jos kysyntää riittää, niin tulevaisuuden toiveissa myös kurssi jossakin leiri/kurssikeskuksessa).

Kaipaatteko tukea uusperheesi arjen pyörittämiseen ja sen herättämiin tunteisiin? Vanhemmuus, bonusvanhempana oleminen, lasten ja nuorten sopeutuminen, romanttinen rakkaus vs. arjen haasteet, rahahuolet, huoltajuuskiistat, Me-henki, uusparisuhde, jne, jne. Uusperheen rakennetta voi ravistella moni parisuhteen tai koko perheen ulkopuolelta nouseva haaste. Tällä vertaiskurssilla rakennetaan perustuksia perheytymiselle ja kuullaan miten muissa perheissä on ratkaistu eteen tulevat haasteet.

Uusperhe rakentuu vähintään kahden aikuisen rakkauteen. Uusperheen ulkopuolelta tulevat tekijät voivat vaikuttaa yllättävän paljon uusperheen hyvinvointiin. Alun ”fantasiavaiheen” jälkeen perheenjäsenet hakevat paikkaansa uudessa perheessä, eikä ympäristökään aina tiedä miten suhtautua uusperheeseen. Ulkopuolisuuden tunne voi vaivata ja bonusvanhempana olemisen tehtävät tulee ratkaista. Monet uusperheen haasteet ovat kuitenkin rakenteellisia ja ratkaistavissa. Vertaisryhmän tarkoituksena ei ole antaa valmiita vastauksia uusperheiden kaikkiin kysymyksiin, mutta useimmat kohtaamistasi haasteista ovat muille uuspareille tuttuja. Voitte saada vinkkejä, uusia näkökulmia ja uutta puhtia perheytymiseen.

Ryhmä on tarkoitettu kaikille uusperheiden pareille, jotka haluavat eväitä parisuhteen ja uusperheen iloihin ja suruihin. Viikonloppuun voi osallistua myös muilta paikkakunnilta tulevat. Ryhmä noudattelee vertaisryhmien periaatteita sisällöltään ja keskusteltavat asiat ovat ehdottoman luottamuksellisia. Vertaisryhmässä voi yhdessä pohtia uusperheiden selviytymiskeinoja ja kuulla miten muut ovat kohdanneet ja käsitelleet uusperhe-elämän käänteitä. Usein jo pelkästään puhuminen ja sen tajuaminen, ettei näissäkään kysymyksissään ole yksin, on jo auttanut pariskuntia.

Voimaa Uusperheen arkeen– kurssi tarjoaa uuspareille paljon tietoa ja vertaiskokemusta uusperheyden vaiheista, perhekuvasta ja perheytymisestä, vanhemmuudesta, lapsista ja nuorista, taloudesta, sekä näkökulmia menneisyyteen, juhlien järjestämiseen ja seksuaalisuuteen.

LUETHAN ALLA OLEVAN HYVIN ENNEN ILMOITTAUTUMISTA!

Kurssipaikkana toimii Suplin (ja Adoptioperheiden ja Familian) toimitilat Helsingin Kalliossa. Kurssille otetaan seitsemän paria ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssia on pe 6.9. klo 18.30- 21.00, La 7.9. klo 10.00-18.30 ja su 8.9. klo 10.00-15.00.  Tarkennettu ohjelma ja tälle kurssille valitut painopisteet saatte sähköpostitse kutsukirjeen yhteydessä paria viikkoa ennen tapahtumaa. Ilmoittautumislomakkeen yhteydessä teillä on mahdollisuus vaikuttaa kurssisisältöihin. Ryhmään osallistuminen vaatii kokoaikaista läsnäoloa.

Sateenkaariperheet ry:n jäsenillä on ensisijainen mahdollisuus ilmoittautua kurssille. Vuorokauden ajan ilmoittautuminen on avoinna vain jäsenille, ethän jaa ilmoittautumislinkkiä eteenpäin ennen pe 19.4. klo 12. Kiitos.

Kurssin hinta
Yhdistyksen jäsenet saavat alennusta osallistumismaksuista. Sateenkaariperheet ry:ssä jäsenyys on henkilökohtainen. Pääjäsenen, 20e/vuosi, perheenjäsenet maksavat 5e/hlö/vuosi.

Sateenkaariperheet ry:n jäsenet:
60e/pari

Muut:
110e/pari

HUOMAATHAN:
Varausmaksu on 20 e / perhe. Vasta maksettuanne varausmaksun, kurssipaikkanne on varmistettu. Varauslasku lähetetään sähköpostiinne muutaman viikon sisällä ilmoittautumisesta. Varausmaksulla lyhennätte jo kurssin kokonaismaksua.

Peruutusehdot:
Vasta varausmaksun maksaminen eräpäivään mennessä varmistaa paikan kurssilla. Varausmaksua ei palauteta. Paikan voi silti menettää myöhemmin, mikäli kurssin loppulaskua ei makseta viimeistään eräpäivänä.

Ilmoittautuminen täytyy perua viimeistään 28 päivää ennen kurssin alkua tai kurssimaksu peritään kokonaan. Maksun maksamatta jättäminen ei ole sama kuin osallistumisen peruminen, vaan perumisesta täytyy aina ilmoittaa erikseen. Lääkärintodistuksella todistetut sairastapaukset katsotaan tilannekohtaisesti.

Jäsenhintainen osallistuminen kurssille edellyttää, että kuluvan vuoden jäsenmaksu on maksettu ilmoittautumiseen mennessä. Jäsenyys tarkastetaan perheen jokaisen osallistujan kohdalta erikseen.

Jos haluat lisätietoja kurssista, ole yhteydessä vertaistoiminnan koordinaattoriin, [email protected], 050-321 7976

* Tähdellä merkityt kysymykset ovat pakollisia

ILMOITTAUTUMINEN TÄÄLTÄ

Pvm

06. - 08.09.2019
Expired!

Aika

18:00 - 15:00

Hinta

60/110€

Location

Lintulahdenkulma
Lintulahdenkatu 10, 00500 Helsinki
Jaa: