Lapsettomien bonusäitien verkkovertaisryhmä

lapsettomien äitipuolien vertaistukiryhmä verkossa

Lapsettomien bonusäitien verkkovertaisryhmä


I
LMOITTAUDU

Lapsettoman äitipuolen roolia sanotaan usein uusperheen haastavimmaksi rooliksi. Lapsettoman äitipuolen rooliin kuuluu niin uusi elämäntilanne, oma valinta kuin sitoutuminen rooliin, jonka saa parisuhteen kylkiäisenä. Vanhemmuuden rooli on mahdollisesti ei-toivottu erilaisista henkilökohtaisista syistä ja joissain tapauksissa se mitä syvimmin koskettaa omia kipupisteitä. Uusperheessä on kuitenkin lähtökohtana aina aikuisten välinen rakkaus ja valinta sitoutua suhteeseen eikä lasta voi sulkea perheen ulkopuolelle eikä tehdä parisuhteen näkökulmastakaan näkymättömäksi. Vanhemmuuden roolissa on oikeus saada tukea niin kumppaniltaan kuin vertaisilta. Myös uusperheen ulkopuolelta tulevat tekijät voivat vaikuttaa yllättävän paljon uusperheen hyvinvointiin. Ulkopuolisuuden tunne ja arjen työnjako ovat monille tuttuja haasteita . Monet uusperheen haasteet ovat kuitenkin rakenteellisia ja ratkaistavissa.

Lapsettomien äitipuolien ryhmä on viisi kertaa kokoontuva, ammattilaisohjattu pilottiryhmä, jossa on rajoitettu määrä paikkoja. Ryhmä on tarkoitettu kaikille uusperheiden äidin rooliin tunnustautuville, joilla ei ole omia biologisia lapsia, vaan jotka ovat tulleet vanhemmaksi puolison lasten kautta. Ryhmä noudattelee vertaisryhmien periaatteita sisällöltään, ja keskusteltavat asiat ovat ehdottoman luottamuksellisia. Vertaisryhmässä voi yhdessä pohtia uusperheiden selviytymiskeinoja ja kuulla, miten muut ovat kohdanneet ja käsitelleet uusperhe-elämän käänteitä. Usein jo pelkästään puhuminen ja sen tajuaminen, ettei näissäkään kysymyksissään ole yksin, on jo auttanut pariskuntia. Vertaisryhmän tarkoituksena ei ole antaa valmiita vastauksia uusperheiden kaikkiin kysymyksiin, mutta useimmat kohtaamistasi haasteista ovat muille uuspareille tuttuja. Voitte saada vinkkejä, uusia näkökulmia ja apua tietoiseen perheytymiseen.

PAIKKA: Ryhmä järjestetään verkossa zoom-alustalla. Osallistumista varten tarvitset tietokoneen tai älylaitteen ja toimivan nettiyhteyden. Mikäli käytät osallistumiseen älypuhelinta tai tablettia, tarvitset myös zoom-sovelluksen, jonka voit ladata sovelluskaupastasi.

HINTA: Ryhmä pilotoidaan maksuttomana kokeiluna. Jatkossa ryhmästä tulleen perimään materiaalimaksu.

AIKATAULU:  Ryhmä toteutetaan 5 tapaamiskerran suljettuna ryhmänä eli ryhmään ei voi tulla mukaan sen jo alettua. Toivomme kaikkien osallistujien sitoutuvan kaikkiin tapaamiskertoihin. Pilottiryhmä järjestetään lounasaikaan toteutettavana päiväryhmänä.
pe 26.3. klo 12-13:30
pe 9.4. klo12.-13:30
pe 16.4. klo 12-13:30
pe 30.4. klo12-13:30
pe 7.5. klo12-13:30

Jokainen tapaamiskerta pitää sisällään pienen alustuksen päivän teemasta, taustamateriaalia ja tehtäviä, mutta pääpainopiste on vertaisuudessa.

ILMOITTAUTUMINEN: Kurssille otetaan korkeintaan seitsemän henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Voit ilmoittautua tästä linkistä

LISÄTIETOJA:  Annamme mielellämme lisätietoa kurssista. Otathan yhteyttä ensisijaisesti sähköpostitse:
[email protected]
Puh 040 689 0511/ Eija

YHTEISTYÖSSÄ:

Opintokeskus Sivis logo
Suplin juhlavuosi-logo

Pvm

26.03.2021
Expired!

Aika

12:00 - 13:30

Järjestäjä

Suomen uusperheiden liitto ry
Puhelin
0406890511
Sähköposti
[email protected]
Website
https://supli-fi.hel5.wp-cloud.dev
Jaa: