Verkkovertaistuki

Suplin koulutetut verkkovertaistuen ohjaajat vetävät HyväKysymys- alustalla monimuotoista verkkovertaistuen toimintaa.


Bonusäiti-Chat järjestetään kerran kuussa keskiviikkona 20-21.30.

Elätkö äitipuolena uusperheessä? Voit olla itse biologinen äiti tai haaveilla biologisesta lapsesta. Voit olla lapseton äitipuoli joko omasta tahdostasi tai tahtomattasi. Toisten uusperheessä elävien naisten kokemukset ja ajatusten jakaminen bonusvanhemmuudesta voivat olla joskus ensiarvoisen tärkeitä ja tuoda voimia jaksaa uusperheen hektisessä arjessa.

Chatissa keskustellaan anonyymisti uusperhe-elämän herättämistä tunteista, jaetaan kokemuksia ja ratkaisumalleja uusperheessä elävien chatohjaajien ohjauksessa.

Bonusäitien keskiviikkochattien aikataulut:
28.8.2019  klo 20-21.30
25.9.2019  klo 20-21.30
23.10.2019 klo 20-21.30
27.11.2019 klo 20-21.30


Syksyllä Chattaillaan taas myös monikulttuuristen uusperheiden näkökulmasta

Uusperheen muodostaminen on aikuisten valinta, joka vaikuttaa myös lapsiin. Mitä tapahtuu kun uuden parisuhteen myötä perheeseen tulee myös uusi kieli ja kulttuuri?

Uusperheellä tarkoitetaan perhettä, johon kuuluu lapsi tai lapsia jonka tai joiden biologinen vanhempi on vain toinen pariskunnan aikuisista. Uusperheitä on yhä suurempi osa lapsiperheistä, monikulttuurisia uusperheitäkin kasvava määrä. Aina uuden parisuhteen alkaessa tapahtuu erilaisia kulttuurien yhteentörmäyksiä, mutta monikulttuurisessa usperheessä erot voivat olla erityisen näkyviä. Kumppani saattaa myös edustaa eri uskontoa uusine juhlapyhineen ja traditioineen.

Suomen Uusperheiden Liitto ry:n ja Familia ry:n yhdessä järjestämässä verkkokeskustelussa teemoina on moniukulttuurisen uusperheen erilaiset arjen haasteet ja selviytymiskeinot. Miten te käsittelette kulttuurisia eroja parisuhteessanne? Miten olette puhuneet asioista lapsille? Miten lapset suhtautuvat kielellisesti erilaiseen ja mahdollisesti ulkoisesti “ulkomaalaiseksi” tunnistettavaan kumppaniin? Mitä kieltä tai kieliä teillä puhutaan?

Keskustelun kielinä suomi ja englanti.

Tervetuloa keskustelemaan!

Syksyn ensimmäinen monikulttuuristen uusperheiden Chat pidetään uusperheiden viikolla torstaina 19.9. 2019 klo 20-21.30

https://www.hyvakysymys.fi/ryhmachat/monikulttuuriset-uusperheet-teemachat-online-chat-for-multicultural-blended-families/


lisätietoja chateista ja verkkovertaistuesta saat vapaaehtoistyön koordinaatorilta:
eija.saarikivi@supli.fi ja puhelimitse 040689 0511


Suplin omat verkkokurssit ovat vielä työn alla. Kuvalinkistä pääset tututusmaan muuhun HyväKysymys- alustan kurssivalikoimaan


Scroll to top