Verkkovertaistuki

Suplin koulutetut verkkovertaistuen ohjaajat vetävät HyväKysymys- alustalla monimuotoista verkkovertaistuen toimintaa.


Bonusäiti-Chat järjestetään kerran kuussa keskiviikkona 20-21.30.

Elätkö äitipuolena uusperheessä? Voit olla itse biologinen äiti tai haaveilla biologisesta lapsesta. Voit olla lapseton äitipuoli joko omasta tahdostasi tai tahtomattasi. Toisten uusperheessä elävien naisten kokemukset ja ajatusten jakaminen bonusvanhemmuudesta voivat olla joskus ensiarvoisen tärkeitä ja tuoda voimia jaksaa uusperheen hektisessä arjessa.

Chatissa keskustellaan anonyymisti uusperhe-elämän herättämistä tunteista, jaetaan kokemuksia ja ratkaisumalleja uusperheessä elävien chatohjaajien ohjauksessa.

Bonusäitien keskiviikko-chattien aikataulut:
29.1.2020  klo 20-21.30
26.2.2020  klo 20-21.30
25.3.2020 klo 20-21.30
29.4.2020 klo 20-21.30
27.5.2020 klo 20-21.30


Erityislapsi Uusperheessä- chat 12.2.2020 klo 20-21:30

Uusperheessä hypätään usein aika nopeasti vanhemmuuden syvään päähän. Siinäkin on haastetta kyllikseen, mutta mukavasti lisämaustetta soppaan tuo lapsen, tai aikuisen, erityispiirteet.

12.2.2020 klo20-21:30 Keskustellaan Chatissa erityislapsista uusperheessä ja erityislapsen vanhemmuudesta.

On haastavaa hypätä äkkiseltään vanhemmaksi uudelle tyypille, mutta entä jos se tyyppi onkin vähän erityinen? Siinä on nappuloita, jotka ei ihan toimi ja kontaktin saaminen on..no. Erilaista.

Mikä on epäreilua? Kenelle?
Saatteko jostain tukitoimia vai eikö tilannetta tunnisteta ollenkaan? Niinkin on saattanut joskus käydä.

Tule mukaan vertaisohjattuun Chattiin,jossa ei edellytetä diagnooseja tai niiden tuntemista.


Monikulttuuriset Uusperheet- teema-chat

Uusperheellä tarkoitetaan perhettä, johon kuuluu lapsi tai lapsia jonka tai joiden biologinen vanhempi on vain toinen pariskunnan aikuisista. Uusperheitä on yhä suurempi osa lapsiperheistä, monikulttuurisia uusperheitäkin kasvava määrä. Aina uuden parisuhteen alkaessa tapahtuu erilaisia kulttuurien yhteentörmäyksiä, mutta monikulttuurisessa usperheessä erot voivat olla erityisen näkyviä. Kumppani saattaa myös edustaa eri uskontoa uusine juhlapyhineen ja traditioineen.

Suomen Uusperheiden Liitto ry:n ja Familia ry:n yhdessä järjestämässä verkkokeskustelussa teemoina on moniukulttuurisen uusperheen erilaiset arjen haasteet ja selviytymiskeinot. Miten te käsittelette kulttuurisia eroja parisuhteessanne? Miten olette puhuneet asioista lapsille? Miten lapset suhtautuvat kielellisesti erilaiseen ja mahdollisesti ulkoisesti “ulkomaalaiseksi” tunnistettavaan kumppaniin? Mitä kieltä tai kieliä teillä puhutaan?

Keskustelun kielinä suomi ja englanti.

Tervetuloa keskustelemaan!

kevään monikulttuuristen uusperheiden päivän chattien aikatulut ovat vielä auki. Chatit järjesteään yhteistyössä Familia ry:n kanssa.


lisätietoja chateista ja verkkovertaistuesta saat vapaaehtoistyön koordinaatorilta:
eija.saarikivi@supli.fi ja puhelimitse 040689 0511


Suplin omat verkkokurssit ovat vielä työn alla. Haemme kevään 2020 aikana testikäyttäjiä verkkokurssille.


Scroll to top