3.OSIO: Uusperheen jäsenten näkökulma

Suurimmalla osalla lapsista ja nuorista ilmenee uusperheen vaiheissa jonkinasteisia sopeutumisvaikeuksia. Se, miten lapsi sopeutuu uusperheeseen on kiinteästi yhteydessä siihen, miten hyvin hän on selviytynyt ja selviytyy vanhempiensa erosta tai kuolemasta. Kun kyseessä on ero, on tärkeää muistaa,että vanhemmat ovat usein miettineet itsekseen tai yhdessä eroaan pitkään ennenkuin se on konkretisoitunut lapsille. Lapset ovat aloittaneet eron käsittelyn keskimäärin vuotta myöhemmin kuin vanhempansa. Heidän tapansa suuren kriisin kuten eron tai kuoleman käsittelyyn on myös usein riippuvainen heidän vanhempiensa kyvystä käsitella itse tapahtunutta.

3.osassa kurssia tarkastellaan perheen lapsia, uusperheen jäsenten asemaa, heidän näkökulmaansa ja mahdollisia syitä oirehdintaan. Mietimme myös keinoja käsitellä yhdessä lapsen kanssa perheen uutta tilannetta ja uutta perhettä.
Toivomme sinun/teidän antavan verkkokurssista palautetta joko lomakkeen kautta tai sähköpostitse ( eija.saarikivi@supli.fi). Kuulemme mielellämme, mitä mieltä olet kurssin käytettävyydestä ja sisällöistä.

Me suplissa koemme erityisen tärkeäksi,että kurssin käyminen ja siihen liittyvien tunteiden käsittely on teille turvallista. Siksi toivomme teidän liittyvän verkkokurssin tukiryhmään tai purkavan tehtävien ja kurssiaiheiden herättämiä tunteita meidän tai teille turvallisten, osaavien läheisten avulla. Fb- ryhmän tuen ohella puhelimitse annettava vertaistuki ja työntekijöiden antama puhelinneuvonta ovat maksuttomia Suplin jäsenille. Joskus vertaisryhmän tuki esimerkiksi Voimaa Uusperheen Arkeen- ryhmissä on paras tukimuoto. Viikonloppu voi olla myös yhteinen irtiotto.

Anna palautetta tai kysy kurssista:


    Saat tukea kurssin käymiseen ja uusperhe-elämään myös näistä linkeistä:

    Scroll to top