Vapaaehtoiseksi Suplin toimintaan?

Suomen Uusperheiden Liitto kouluttaa syksyllä 2020 vapaaehtoisia verkkovertaistukitoimintaan.

Vapaaehtoistoiminnan koulutus mahdollistaa osallistumisen verkkovertaistuen toimintaan chat-ohjaajana, tukihenkilönä ja adminina verkkokurssilla ja sosiaalisen median alustoilla, sekä kokemusasiantuntijana ja ohjaajana verkkotapahtumissa. Koulutus on ensimmäinen vaihe vertaisohjaajakoulutuksessa, ja mahdollistaa myös kouluttautumisen vertaisryhmänohjaajaksi. Koulutus toteutetaan prosessikoulutuksena, jossa yhdistetään lähiopetusta ja ohjattua työskentelyä verkkoalustoilla. Voit ilmoittautua mukaan joko yksin tai yhdessä kumppasi kanssa.

ILMOITTAUTUMINEN

Aikataulu:

Ilmoittautuminen 8.-26.8.2020
Haastattelut 24.8.-4.9.2020 erikseen yhdessä sovittavina aikoina
Ilmoitukset valinnasta 7.9. mennessä

25.-27.9. 2020  Lähikoulutusviikonloppu Helsingissä, osoitteessa Lintulahdenkatu 10. Ajankohta: perjantai klo 18-21, lauantai klo 10-18 ja sunnuntai klo 10-15. Teemoina uusperheen peruskysymykset, verkosto, sosiaalinen vanhemmuus ja ohjaajuustaidot. Viikonloppu toteutetaan lähikoulutuksena koronatilanteen sen salliesssa. Myös etäosallistuminen on mahdollista.

Syys-lokakuun aikana tekninen koulutus, verkkoalustatyöskentelyä ja chat-ohjaukseen osallistumista henkilökohtaisessa ohjauksessa ja aikataululla.

Lauantai 21.11.2020 verkkovertaistuen työkalupakki -koulutus klo 10-18. Koulutus toteutetaan lähikoulutuksena Helsingissä koronatilanteen sen salliessa. Myös etäosallistuminen mahdollista.

Koulutus on maksuton. Suomen Uusperheiden Liitto ry tarjoaa lähikoulutukseen osallistuville ohjelman mukaiset ruokailut sekä majoituksen. Matkakulut ovat osallistujille omakustanteiset.

KOULUTTAJAT: Pääkouluttajina toimivat vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Eija Saarikivi ja pari- ja perheterapeutti ja Suomen Uusperheiden Liiton toiminnanjohtaja Kirsi Heikinheimo.

TOIVOMME HAKIJOILTA:

  • Omaa kokemusta uusperheellisyydestä ja aiempaa osallistumista johonkin Suplin toimintaan, joko vertaisryhmään, tai verkkovertaistoimintaan, kuten chatteihin
  • perustaidot tietotekniikan käytössä  ja oma verkkoyhteys
  • Mahdollisuutta käyttää omaa tietokonetta koulutuksessa ja vapaaehtoistyössä
  • Sitoutumista syksyn koulutusjaksoon

LISÄTIETOJA:
Eija Saarikivi, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
eija.saarikivi@supli.fi, 040 689 0511 (arkisin klo 9-16 välillä)

ILMOITTAUTUMINEN

Scroll to top