Vertaispuhelimen päivystys muutetaan ajanvarauspohjaiseksi, jolloin voidaan vähentää “tyhjää päivystystä” ja tarjota enemmän päivystysaikoja sekä vertaisohjaajille itselleen sopivampiin aikoihin, että vertaistukea kaipaaville enemmän vaihtoehtoja.

Samalla vertaispuhelimen ”vastaanotto siirtyy teams-sovellukseen. Teams- sovellusta voi käyttää myös puhelimella eikä keneltäkään edellytetä videopuhelun/kuvan käyttöä

Voit varata kalenterista itsellesi sopivia päivystysaikoja, jotka viedään yleisölle avoimeen ajanvarauskalenteriin calendlyyn, joka linkitetään nettisivuillemme. calendlyn ajat pyritään varmistamaan viikoittain eli jos ilmoittamaasi aikaikkunaan ei tule etukäteen varausta, ei sinulla ole velvollisuutta päivystää. Olemme tällä hetkellä sopineet viikon ajanvaraukset vahvistettavaksi maanantaisin klo12 mennessä. Sinun ei tarvitse kirjautua useampaan järjestelmään vaan Eija tai toimisto välittää varaukset sähköpostiisi. Päivystysaikoja kannattaa varata useamman viikon ajalta kerralla, jos mahdollista. Peruutukset ja muutokset voi ilmoittaa Eijalle joko sähköpostitse tai vielä nopeammin WhatsAppilla.

Pystyt tekemään kalenteriin merkintöjä klikkaamalla kalenterin alalaidasta +merkintää, kun käyttämällesi sähköpostiosoitteellesi on myönnetty käyttöoikeus. Ellei tämä onnistu, laita siis viestiä Eijalle. Voit ilmoittaa päivystysaikoja myös viestitse tai meilitse, jos kalenterin käyttäminen tuntuu hankalalta. Kalenterista kuitenkin näät muiden päivystykset ja sen, onko päivystyksiä ylipäänsä varattu ollenkaan.

Vertaispuhelimen päivystykseen liittyviä käytänteitä ja ohjeita löydän alla olevasta padletista

Padletissa on laajemmin mahdollisuus tutustua vertaispuhelimen ohjeisiin ja keskustella aiheesta: https://sivis.padlet.org/eijasaarikivi/2lwj2z45m2d5iy31

Jaa: