Supli suosittelee on sertifikaatti,joka voidaan myöntää Suplin hallituksen päätöksellä hyväksi havaituille tuotteille ja palveluille.

Mikäli haluat tuotteesi tai palvelusi Supli suosittelee -sertifikaatin alle, ole ystävällinen ja ota yhteyttä [email protected]


Anna ja eron tuomat muutokset – Noora Alasen lastenkirja sanottaa lapsen näkokulmaa

supli suosittelee

Vanhempien eron myötä myös lasten elämä muuttuu: riitoja, uusia koteja, uusia kumppaneita ja sisaruksia. Miltä tämä kaikki näyttää lapsen näkökulmasta? Miten lapsi kokee muutokset? Miltä muutokset lapsesta tuntuvat?

Anna ja eron tuomat muutokset on tarina lapsesta, jonka vanhemmat ovat eronneet. Eron jälkeen Anna on muuttanut äidin ja isoveljen kanssa uuteen kotiin. Anna ei ole vielä sopeutunut uuteen elämäntilanteeseen ja vertaa sitä aikaan ennen vanhempien eroa. Ja sitten on vielä Jussi, äidin uusi ystävä. Anna jännittää Jussia, eikä kaikkia asioita voi kertoa äidillekään. Onneksi on kuitenkin isoveli Miro ja isomummu, joka kuuntelee Annan huolia ja toiveita. Ja tarjoaa välillä jäätelöä.

Kirja on realistinen kuvaus lapsesta ja muuttuneesta arjesta vanhempien eron jälkeen. Kirja tarjoaa lapsille vertaistukea ja samaistumispintaa perheen muutoksiin. Kirja auttaa vanhempia sekä lasten kanssa työskenteleviä ammattilaisia käsittelemään perheen muutoksia yhdessä lapsen kanssa.

Kirjailija Noora Alanen on koulutukseltaan sosionomi ja uusperheneuvoja. Hän on työskennellyt lasten ja perheiden parissa jo yli kaksikymmentä vuotta, erityisalueenaan perheiden erilaiset kriisitilanteet. Alasen aiempi kirja Miirun isä on vankilassa, sai lämpimän vastaanoton. Työssään Alanen on havainnut, että valitettavan usein lapset jäävät monissa tilanteissa näkymättömiksi.

”Meillä aikuisilla on vastuu antaa lapsille lupa puhua tunteistaan ja kokemuksistaan, vaikka se olisi joskus vaikeaakin”, Alanen sanoo.

Kuvittaja Anne Muhonen on pitkän linjan tuottelias kuvittaja ja sarjakuvataiteilija. Hän on tuonut kirjaan raikkaan ja aidon kuvituksen. Vakavien aiheiden kuvittaminen valoisalla tavalla tekee kirjasta helposti lähestyttävän.

Kirjan loppuun on koottu perheelle apua tarjoavia tahoja.


Syyllinen – Herkkä ja vilpitön uusperhedraama

Syyllinen käsittelee uusperheproblematiikkaa, vanhemmuutta ja syyllisyyttä. Näytelmä tapahtuu tänä päivänä pienessä kaupungissa jossakin päin Suomea. Uusperheen vanhemmat Päivi ja Timo kamppailevat parisuhteeseen, vanhemmuuteen ja perheensä arkeen liittyvien ongelmien kanssa.
Miten saada yhdistettyä perhe, kun ulkopuolelta tulevia muuttujia, vaikuttajia ja eri suuntiin repiviä tahoja on läsnä lukuisia?
Voisivatko kaikki perheenjäsenet olla onnellisia, vai kenen onnen ehdoilla toimitaan?

Käsikirjoitus Sanna Heikkinen
Ohjaus Sanna Heikkinen


Pikkuli 

Pikkuli on hurmaava pieni lintu, joka seikkailee TV:ssä, mobiilipeleissä sekä erilaisissa oppimisympäristöissä.

Pikkuli-tuotteet on suunnattu 3-8 -vuotiaille lapsille ja niistä rakentuu lapsille turvallinen Pikkuli-maailma.


Suurerhe 

Suurerhe on satukirja, jota on lohdullista lukea. Sitä lukiessa on mahdollista tuntea syvästi, kiintyä ja nauraa hyväntahtoisesti. Tai niin aluksi luulisi, mutta teos on paljon muutakin. Jussi Sutinen ei päästä lukijaansa ihan niin helpolla, vaan maalaa ajoittain myös synkemmällä siveltimellä. Rivien välit pullistelevat kantaaottavia viestejä meidän maailmastamme, huolta ja pelkoa ainakin siitä, miten avioerot vaikuttavat lapsiin ja ovatko suurperheet sittenkään hyvä idea.


Parisuhde on Uusperheen Ydin

(Vuokko Malinen ja Pekka Larkela, Väestöliitto 2011)

Kirja avaa parisuhteen merkitystä uusperheen voimavarana ja kantavana voimana mm vertaiskokemuksen kautta.

Voit tilata kirjan Suplin sivuilta linkin kautta

Jaa: