Suomen Uusperheiden liitto ry järjestää vertaistukitoimintaa ja tukipalveluita kolmella alustalla: livekohtaamisina, puhelimitse ja verkossa.

Ajantasaiset tapahtumat löydät tapahtumat löydät tapahtumakalenterista TÄÄLTÄ

Kohtaamista vertaistukiviikonlopuissa ja tapahtumissa

Suomen Uusperheiden Liiton vertaisryhmät

Vertaistukitoiminnan ydintä ovat vertaisohjatut kurssit, ryhmät ja tapahtumaviikonloput. 

Vertaistukitoiminnan ydintä ovat vertaisohjatut kurssit, ryhmät ja tapahtumaviikonloput.  Voimaa Uusperheen Arkeen -kurssia järjestetään sekä viikonloppukurssina että yhdeksän tapaamiskerran ryhmänä. Viikonloppukurssina järjestetään myös yhdessä Parisuhdekeskus Katajan kanssa uuspariskunnille kehitettyä Rikasta Minua -kurssia. Teemaviikonloppukursseilla käsitellään erityisaiheita kuten erityislapsi uusperheessä ja siirtymää leskiperheestä uusperheeksi.
Viikonloppukurssia syvemmälle päästään joka toinen vuosi järjestettävällä parisuhdevaelluksella, jossa vietetään 5 päivää Pallas-Raattaman maisemissa parisuhdetta vahvistavien teemojen parissa.  

Uusperhenaisten ja -miesten viikonlopuissa keskustellaan, rentoudutaan ja ystävystytään nais- ja miesporukoissa. 

Kerran vuodessä järjestetään vuorokauden mittainen parisuhderisteily tai muu parisuhdetapahtuma vain pariskunnille.

Uusperhelomat ovat koko perheen tuettuja lomia vaihtuvissa kohteissa. Perheen aikuisille järjestetään loman aikana vertaisohjattu kurssi. Lue uusperhelomista lisää täältä

Keskustelua ja neuvontaa

Puhelimessa Supli tarjoaa vertaistukea ja ammatillista uusperheneuvontaa

Puhelimessa Suomen Uusperheiden Liitto ry tarjoaa vertaistukea ja ammattilaisten tarjoamaa uusperheneuvontaa. Uusperheneuvontaan varataan aika, ja neuvojana toimii Suplin työntekijä.  

Vertaispuhelin aloitti toimintansa heinäkuun alusta. Vertaispuhelimeen vastaa keskiviikkoisin klo18-20 koulutettu vertaisohjaaja, jonka kanssa voit jutella uusperhekysymyksistä.

Uusperheiden neuvontapalveluista löydät lisää täältä

Helppoa saavutettavuutta merkityksellisyydestä tinkimättä

vertaistuki chatit

Verkossa kohtaamme Chateissa, verkkoryhmissä, verkkoluennoilla, webinaareissa ja zoomeissa

Verkkovertaistuen vakiintunein muoto ovat chatit. Ne ovat keränneet HyväKysymys-alustalle hyvin osallistujia, ja niissä on syntynyt toimivaa keskustelua uusperheellisyydestä ja bonusvanhemmuudesta. Chatteja järjestetään myös vaihtuvilla teemoilla.  

Vertaisohjaajaksi Suplissa voi kouluttautua syksyllä 2020 alkavassa vapaaehtoistoiminnan koulutuksessa. Uudistetun koulutuksen aluksi tutustutaan uusperheteemoihin ja vertaistukitoimintaan verkossa. 

Verkkovertaiskurssit ja -tapaamiset etäalustoilla kuten Zoomissa mahdollistavat etävertaistuen ja keräävät ihmisiä yhteen ilman aluerajoja. Syksyllä Suomen Uusperheiden Liitto ry järjestää yhteistyössä Kamalat Äidit -toiminnan kanssa kolme eriteemaista verkkotapaamista teinien vanhemmille. Verkkovertaistapaamiset ovat asiantuntija- tai vertaisohjattuja.  

Webinaarit ovat asiantuntijoiden vetämiä verkkoluentoja. Webinaareja järjestetään niin uusperheellisille kuin perhetyön ammattilaisillekin.  

Verkkokurssi mahdollistaa uusperheteemojen käsittelyn omaan tahtiin yksin tai kumppanin kanssa. Verkkokurssin tueksi on luotu Facebookin suljettu tukiryhmä, jossa kurssin kysymyksiä voi käsitellä vertaisohjaajien kanssa.  

Lisäksi Suomen Uusperheiden Liiton alueyhdistykset ja Stepping- hanke järjestävät alueellista toimintaa. Suplin alueyhdistykset löydät täältä


Lue lisää toiminnastamme

Jaa: