supli suosittelee

Vanhempien eron myötä lasten elämä muuttuu: riitoja, uusia koteja, uusia kumppaneita ja sisaruksia.

Miltä tämä kaikki näyttää lapsen näkökulmasta?

Miten lapsi kokee muutokset?

Miltä muutokset lapsesta tuntuvat?

Anna ja eron tuomat muutokset on tarina lapsesta, jonka vanhemmat ovat eronneet. Eron jälkeen Anna on muuttanut äidin ja isoveljen kanssa uuteen kotiin. Anna ei ole vielä sopeutunut uuteen elämäntilanteeseen ja vertaa sitä aikaan ennen vanhempien eroa. Ja sitten on vielä Jussi, äidin uusi ystävä. Anna jännittää Jussia, eikä kaikkia asioita voi kertoa äidillekään. Onneksi on kuitenkin isoveli Miro ja isomummu, joka kuuntelee Annan huolia ja toiveita. Ja tarjoaa välillä jäätelöä.

Kirja on realistinen kuvaus lapsesta ja muuttuneesta arjesta vanhempien eron jälkeen. Kirja tarjoaa lapsille vertaistukea ja samaistumispintaa perheen muutoksiin. Kirja auttaa vanhempia sekä lasten kanssa työskenteleviä ammattilaisia käsittelemään perheen muutoksia yhdessä lapsen kanssa.

Kirjailija Noora Alanen on koulutukseltaan sosionomi ja uusperheneuvoja. Hän on työskennellyt lasten ja perheiden parissa jo yli kaksikymmentä vuotta, erityisalueenaan perheiden erilaiset kriisitilanteet. Alasen aiempi kirja Miirun isä on vankilassa, sai lämpimän vastaanoton. Työssään Alanen on havainnut, että valitettavan usein lapset jäävät monissa tilanteissa näkymättömiksi.

”Meillä aikuisilla on vastuu antaa lapsille lupa puhua tunteistaan ja kokemuksistaan, vaikka se olisi joskus vaikeaakin”, Alanen sanoo.

Kuvittaja Anne Muhonen on pitkän linjan tuottelias kuvittaja ja sarjakuvataiteilija. Hän on tuonut kirjaan raikkaan ja aidon kuvituksen. Vakavien aiheiden kuvittaminen valoisalla tavalla tekee kirjasta helposti lähestyttävän.

Kirjan loppuun on koottu perheelle apua tarjoavia tahoja.

Kirjalle on myönnetty Supli suosittelee- sertifikaatti

Jaa: