Suomen Uusperheiden Liiton Stepping-hanke tekee selvitystä suomalaisten kuntien uusperheille suunnatuista palveluista ja kuntien palvelutarpeista. Kysely on suunnattu sosiaali-, terveys- ja hyvinvointipalveluiden esihenkilöille, asiantuntijoille sekä perheitä kohtaaville ammattilaisille.

Kyselyyn toivotaan vastauksia julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoilta. Kysely on anonyymi, mutta halutessaan vastaaja saa kertoa tarkemmin esimerkiksi missä työskentelee. Kaikkien yhteystietojensa jättäneiden vastaajien kesken arvotaan kirjapaketti (Kaksi kotia – Selviytymisopas vuoroasumiseen, Te selviätte kyllä, Suurerhe ja Parisuhde – Uusperheen ydin).

Kyselyn tavoitteena on koota mahdollisimman kattava tilannekuva uusperheille suunnatuista palveluista kaikista Suomen kunnista ja kuntayhtymistä. Kyselyn tuloksia hyödynnetään valtakunnallisten, maksuttomien uusperhepalvelujen käyttöönotossa. Vastaamalla kyselyyn voit parantaa oman alueesi mahdollisuuksia tarjota uusperheille suunnattuja palveluja tulevaisuudessa.

Kyselyn tietoja hyödynnetään Suomen Uusperheiden Liiton palveluiden kehittämis- ja levittämistyössä. Kyselyn tavoitteena on myös kartoittaa kuntien organisaatioiden palvelutarpeita ja toimia Suomen Uusperheiden Liitto ry:n kanssa tehtävän yhteistyön neuvottelun pohjana.

StepApp-valmennus® on kuntien perhepalveluihin kehitetty, uusperheille suunnattu maksuton ryhmämuotoinen valmennus. Valmennuksen tavoitteena on vahvistaa ja tukea uusperheen aikuisia vanhemmuudessa ja pysähtyä kaikkien perheenjäsenten kesken uusperheen kasvun äärelle. Viiden tapaamiskerran valmennuksessa uusperheiden aikuiset saavat ammattilaisten ohjauksessa vertaistukea, ohjausta ja konkreettisia työkaluja perheen arkeen. Tutkimuksen mukaan uusperheet hyötyvät valmennuksesta. Valmennusta ohjaa työpari, jotka ovat sosiaali-, terveys-, tai kasvatusalan ammattilaisia ja joilla on StepApp-valmentajan pätevyys.

Stepping-hankkeen keskeisinä ydinkumppaneina Järvenpään ja Raision perhepalveluiden lisäksi ovat Opintokeskus Sivis ja Turun Yliopiston tutkimusohjelma Connected Health UTU (Gamification for Health Promotion) sekä hankkeen rahoittaja STEA. Vuonna 2021 toimintaa aletaan laajentaa myös Pirkanmaan alueen yhteistyökuntiin (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Tampere, Ylöjärvi).

Stepping-hanke

Jaa: