Uusperhe opettaa meille, että rakkaus voi ylittää biologiset rajat. Uusperheen muodostuminen ei ole yksiselitteinen asia. Vaikka uusperhe ei tutkimusten valossa ole riski lapsen hyvinvoinnille, se muuttaa totutun perheen rakenteita ja voimavaroja. Käsikirja pyrkii olemaan tukena matkalla hyvinvoivaksi ja kuulumisen tunnetta vahvistavaksi suhdeverkostoksi – onnelliseksi uusperheeksi.

Uusperheen ABZ sukeltaa uusperheiden maailmaan niin kokemuksellisen kuin tutkitun tiedon näkökulmasta. Teoksessa käsitellään uusperheille ja uusparisuhteille tyypillisiä ilmiöitä, kuten bio- ja bonusvanhemmuutta, lapsen ja nuoren sopeutumista uuteen tilanteeseen sekä suhteiden muodostumista uusperheessä. Uusperheen ABZ auttaa ymmärtämään monimuotoisten uusperheiden suhdekuvioita ja tarjoaa samalla perheiden ja läheisten lisäksi myös uusperheitä työssään kohtaaville ammattilaisille oivalluksia ja ratkaisuja erilaisiin solmukohtiin.

Teos on ensimmäinen suomenkielinen uusperhedynamiikkaa avaava tietokirja. Uusperheen ABZ on jäsentynyt kansainvälisen uusperhetutkimuksen pohjalta, perheytymisen seitsemän vaiheen teorian mukaisesti. Mukana on myös kuhunkin vaiheeseen sopivia harjoituksia sekä seitsemän uusperheellisten kirjoittamaa kirjettä itselleen. 

“Tunnetaidot, mentalisaatiokyky ja erilaiset kiintymyssuhteiden mallit sekä stressin vaikutus näihin kaikkiin on käsikirjassa tiivistetty tietopaketiksi.” Mirka Soinikoski, kansanedustaja

”Kunpa vanhempani olisivat lukeneet kirjan eronsa jälkeen. ” Nuori 16 v.

”Ei tarvitse olla uusparisuhteessa tai uusperheellinen, Uusperheen ABZ on erinomainen tietokirja ihan kaikille.” Insinööri 60 v.


Uusperheen ABZ- kirja julkaistaan Uusperheiden päivänä 16.9.2022

Uusperheen ABZ-kirjan voi ennakkotilata linkistä: bit.ly/ABZ-kirjatilaus

Tietoa kirjasta:

Uusperheen ABZ – käsikirja uusperhe-elämään

Suomen Uusperheiden Liitto ry 2022
ISBN-13: 9789528064879
Julkaistaan 16.9.2022
Pehmeäkantinen, 268 sivua
Mitat : lev 15 cm, kork 21 cm, syvyys 1,5 cm , paino 381 g

Jaa: