16.9. vietetään Kansainvälistä Uusperheiden Päivää ja koko viikon ajan nostamme esiin uusperheitä kiinnostavia teemoja.

Maanantaina 12.9. klo 18-19:30 Nuorten eväitä uusperheiden aikuisille – Paneelikeskustelu

Paneelikeskustelussa nuoret pääsevät neuvomaan vanhempiaan. Miten uusperheessä eläneet nuoret ovat kokeneet uusperhe-elämään sopeutumisen? Miten uusperheen ja lähiverkoston tulisi toimia, jotta siellä olisi itsenäistyvillä nuorilla hyvä olla?

Tiistaina 13.9. klo18-19:30 Vanhemmuuden monet polut- verkkoluento, luennoitsijana StepApp- asiantuntija ja uusperheneuvoja Elisa Jyllikoski

Uusperheen vanhemmaksi on monta polkua ja jotkut solahtavat vanhemmuuteen helpommin. Toisille voi olla vaikeampaa löytää omaa paikkaansa uusperheessä, ja he saattavat joutua käsittelemään kipeitäkin tunteita. Kumppania voi olla vaikea ymmärtää, kun oma polku on ollut erilainen.

Erilaisten polkujen kohdatessa on syytä pysähtyä yhdessä pohtimaan kuinka kumppania voi tukea uusperheen vanhemmuudessa. Kuinka erilaiset arjet ja tavat saadaan toimimaan uusperheen arjessa tai miksi kumppanin lapset ärsyttävät?

Torstai 15.9. klo18-19:30 Huoltajuuden pelimerkit – paneelikeskustelu

Huoltajuus ja siihen liittyvä sopiminen on monessa Uusperheessä paitsi monimutkaisen tuntuinen, myös tunteita nostattava kysymys. Mitä pitää sopia ja kenellä on oikeus ja kenellä velvollisuus päättää lapsen liittyvistä kysymyksistä. Miten toteuttaa tasa-arvoista vanhemmuutta? Mitä voimme tehdä vahvistaaksemme vanhemmuuden tasa-arvoisuutta?
Suomen Uusperheiden Liitto kutsuu kaikki Uusperheelliset kuulemaan lastenvalvojia – verkossa.

Perjantai 16.9. Uusperheen ABZ- käsikirja uusperhe-elämään – kirjan julkaisu

Ensimmäinen Suomen Uusperheiden Liiton julkaisema kattava opas uusperheen hyvinvoinnin vahvistamiseen julkaistaan virallisesti kansainvälisen Uusperheiden Päivän kunniaksi 16.9.2022.

Uusperhevaiheiden läpi lukijaa kuljettava käsikirja perustuu perhetutkimukseen, psykoterapiatyöhön sekä kokemusasiantuntijoiden haastatteluihin. uusperheen onnellisuuteen ladataan paljon unelmia, odotuksia sekä pelkoja. Teoksen tavoitteena on herätellä pohtimaan oman perheen valintoja, antaa työkaluja sekä avata monipuolisesti uusperhe-elämään liittyviä haasteita ja mahdollisuuksia. Teksteissä käsitellään muun muassa kiintymys ja tunnesuhteiden rakentumista, myötätunnon ja resilienssin vahvistamista sekä merkityksellistä elämää uusperheessä. Teos tarjoaa pohdinta apua tiukkoihin tilanteisiin sekä voimavarojen ylläpitämiseen.

Parisuhde on uusperheen voima ja uusperhe on perheessä elävien lasten kasvualusta.

Teosta voidaan pitää uusperhe-elämän ja perhehyvinvoinnin käsikirjana. Teos sopii niin uusperheessä eläville, sitä suunnitteleville sekä kaikille, jotka haluavat ymmärtää uusperhe-elämää. Käsikirja sopii myös perheitä kohtaavien ammattilaisten perusteokseksi.

Kirjan ovat toimittaneet:
Väitöskirjatutkija, psykoterapeutti Kirsi Heikinheimo
Tietokirjailija, vapaa toimittaja Elina Teerijoki

Kirja on tilattavissa hintaan 25€+toimituskulut 7€ (norm 28,50€+toimituskulut)
bit.ly/ABZ-kirjatilaus

Tietoja kirjasta:
Uusperheen ABZ – käsikirja uusperhe-elämään

Suomen Uusperheiden Liitto ry 2022
ISBN-13: 9789528064879
Pehmeäkantinen, 268 sivua
Mitat : lev 15 cm, kork 21 cm, syvyys 1,5 cm , paino 381 g

uusperheiden päivä 2022

Kaikki uusperheiden viikon tapahtumat ovat maksuttomia eivätkä edellytä ennakkoilmoittautumista. Tapahtumien linkit päivitetään tapahtumakalenteriin ja facebook- tapahtumiin. Tapahtumista ei tehdä tallenteita eikä niitä ole mahdollista katsoa jälkikäteen.

LISÄTIETOJA Suplin vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Eija Saarikivi ([email protected])

Jaa: