Mitä olisi kesä ilman erotiikkaa? Uusperhe-elämä ja erotiikka eivät kuulosta lähtökohtaisesti hyvältä parilta. Monilla pariterapiaan hakeutuvilla syyt suhteen huonoon laatuun liittyvät usein vaikeudesta sopeuttaa seksuaalisia tarpeita yhteen. Tilastot tulee tätä havaintoa sillä suomalaisten seksielämässä ”käyrä on laskussa”.

Keskeyttämätön yhteinen eroottinen aika saattaa jäädä monilapsisissa perheissä lyhyeksi ja tallautua arjen jalkoihin.

Ajattelu syntyy havainnosta ja kielestä. Siitä mitä luemme ja havaitsemme. Pornografian ”plug and play” -maailman estetiikka on kauan sitten kadonnut kiinnostushorisontistani. Fifty shades of gray kirjasarjan menestys osoitti myös sen että hidas erotiikka, joka on kerrottu kirjojen ja kielen avulla kiehtoo muitakin. Eroottinen romaani on kuin pieni oma salaisuus jonka maailmaan voi sukeltaa harmittomammin ja helpommin vaikka päiväuniaikaan. Yhdessä jaettuna se voi olla paljon muuta, kuvitelmien ja fantasioiden uusi maailma, vaikka tämä maailma ja sen klassikkoteokset on ollut olemassa jo vuosisatoja.

Villien kesälapsien kanssa päivät ovat usein täynnä ruoanlaittoa, komentelua ja ruisleivän tuoksuisia kuumia automatkoja. Perheen ja myös pariskunnan kielellinen vuorovaikutus rakentuu pitkälle arjen toimintojen ylläpitoon. Yhteinen eroottisten kirjojen lukuharrastus muuttaa kieltä ja siten havaintoja ja ajatuksia mitä sinä tai puolisosi systeeminä koette ja tunnette.

Kesän aikana on hyvä vaihtaa kvartaalisähköpostit eroottiseen kirjallisuuteen ja luoda kumppanin kansaa uusi kiihottava  todellisuus. Eroottisen kirjan avulla voi esileikin aloittaa vaikka aamulla. Näistä kirjoista voi olla apua:

Markiisi de Sade -Justine
Pauliine Réage -O:n tarina 
Guillaume Apollinaire -Hirveä Hospodar ja Nuoren Don Juanin urotyöt

Ville Hytönen – Luumun polte
Laura Lindsted – Ystäväni Natalia
Miesten välistä erotiikkaa kuvataan kauniisti teoksessa:
Garth Greenwell -Kaikki mikä sinulle kuuluu

Niille jotka eivät jouda kirjastoon tarjoan lyhyen otteen kirjastani Christian (WSOY, 2019)

“Vasta kun vieraan naisen kädet tavoittivat hänen vatsansa, napansa ja kaarsivat kaulan kautta sivelemään hänen huuliaan, Helene tunsi täyttymyksensä miehen voimakkuudessa ja naisen herkkyydessä. 
Nämä kaksi asiaa saivat hänen vartalonsa sykkimään.

Ilta kului Pariisin yllä, kuuma päiviä tiputti muutaman raskaan pisaran peltikattoon säestäen kolmen kehon yhtymistä. 
Hengitykset olivat raskaita, mutta helpottuneita. Yhden ihmisen täyttymyksen energia tarttui koko huoneeseen luoden ainutlaatuisen muistijäljen.
Raskas pisara putosi vieraan naisen vatsalle Helenen viimein uupuessa hikisenä Jeanin päälle.”

Jussi Sudenlehti on kirjailija, perheterapeutti ja elää elämäänsä uusperheessä kolmen lapsen ja puolison kanssa

Jaa: