Uusperheiden Viikko ja Uusperheiden päivä 16.9.

Uusperheiden Viikko ja Uusperheiden päivä 16.9.

Viikolla 38 Suomessa juhlitaan uusperheiden viikkoa ja keskiviikkona 16.9. Kansainvälistä uusperheiden päivää

Suomen Uusperheiden Liitto ry toi Uusperheiden päivän Suomeen 5 vuotta sitten U.S.A:sta jossa sen on alun perin luonut ”vanhemmuus Emmyllä” palkittu uusperheasiantuntija Christy Borgeld vuonna 1997. Uusperheiden päivän tarkoituksena on juhlistaa kaikkia uusperheiden lapsia ja aikuisia ja näiden perheiden monimuotoisuutta.Uusperheitä on suomalaisista perheistä reilu 9% ja noin 10,5% suomalaisista lapsista asuu uusperheessä. Uusperheellä tarkoitetaan perhettä, jossa ainakin yksi alle 18-vuotiaista lapsista on vain toisen kumppanin biologinen lapsi.  Viime vuosien aikana olemme saaneet lukea tilastokeskuksen tietoja perheiden määrän vähenemisestä. Uusperheiden prosentuaalinen osuus perheistä on kuitenkin ollut nousussa 90-luvulta saakka.

Maanantai 14.9.

  • teemavideo
  • Uusperheteko- äänestys

Tiistai 15.9.

Keskiviikko 16.9.

  • teemavideo
  • Hallituksen tervehdys uusperheiden päivään
  • Vertaistukipuhelin klo 18-20

Torstai 17.9.

  • teemavideo
  • Uusperheen Lapset, Blogiteksti

Perjantai 18.9.

Lauantai 19.9.

  • teemavideo
  • Somehaaste

Vanhemmuus uusperheessä vaatii sallivan perhekäsityksen muodostamista, tietoisuuden lisäämistä ja ennakkoluulojen hälventämistä. Edelleen istuu syvässä saduista tuttu käsitys ilkeästä äitipuolesta, vaikka nykyajassa uusperheessä ristiriitoja käsitellään jopa tietoisemmin kuin ensiperheissä. Vanhemmuus uusperheessä voidaan jakaa neljään erilaiseen vanhemmuuteen; biologiseen, juridiseen, sosiaaliseen ja psykologiseen vanhemmuuteen. Uusperheen äiti- ja isäpuolia ovat useimmiten sosiaalisia vanhempia ja voivat olla isoissakin rooleissa lapsen elämässä toisena arjesta huolehtivana aikuisena. Uusperheen muodostumisvaiheessa perheenjäsenet ovat usein jakautuneena kahteen leiriin; on ”minä ja mun lapset” ja ”sinä ja sun lapset”. Kuten eräs uusperheisä on määritellyt: Sun lasten leivänmurut ja mun lasten leivänmurut. Ajan myötä leivänmurut alkavat näyttää melko samanlaisilta. Supli tukee perheen muodostumista niin vapaaehtoistoiminnan kuin ammattilaisten koulutuksen avulla.

Suplin ajama #uusperhevanhemmuus tarkoittaa tasapuolista vanhemmuutta ja lapsen oikeutta vanhempiin kaikissa perheissä.

Suomen Uusperheiden liitto ry (Supli) haastaa Uusperheidenpäivän kunniaksi kaikkia osallistumaan mukaan pysähtymällä hetkeksi ja kuvaamalla (uus)perheissä olevaa hyvää näkyväksi sekä postaamalla kuvan omasta (uus)perheestään käyttämällä hashtageja #ihanuusperhe #uusperheidenpäivä ja #uusperhevanhemmuus.

Suomen Uusperheiden Liitto ry on ainoa valtakunnallinen uusperheiden kysymyksiin perehtynyt järjestö. Toimintamme kohderyhmänä ovat uusperheiden vanhemmat sekä uusperheiden kanssa työskentelevä ammattihenkilöstö.

Pvm

13. - 20.09.2020
Expired!

Aika

08:00 - 18:00

Järjestäjä

Suomen Uusperheiden Liitto
Puhelin
0406890511
Sähköposti
[email protected]
Jaa: