Voimaa Uusperheen Arkeen – verkkovertaisviikonloppu 19.-21.3.2021

voimaa uusperheen arkeen verkkovertaisviikonloppu

Voimaa Uusperheen Arkeen – verkkovertaisviikonloppu 19.-21.3.2021


I
LMOITTAUDU

Kaipaatteko tukea uusperheenne arjen pyörittämiseen ja sen herättämiin tunteisiin? Vanhemmuus, isä- ja äitipuolena oleminen, lasten ja nuorten sopeutuminen, romanttinen rakkaus vs. arjen haasteet, rahahuolet, huoltajuuskiistat, Me-henki, uusparisuhde, jne, jne. Uusperheen rakennetta voi ravistella moni parisuhteen tai koko perheen ulkopuolelta nouseva haaste. Suplin vertaisryhmissä rakennetaan perustuksia perheytymiselle ja kuullaan miten muissa perheissä on ratkaistu eteen tulevat haasteet.

Uusperhe rakentuu kahden aikuisen rakkauteen. Uusperheen ulkopuolelta tulevat tekijät voivat vaikuttaa yllättävän paljon uusperheen hyvinvointiin. Alun ”fantasiavaiheen” jälkeen perheenjäsenet hakevat paikkaansa uudessa perheessä, eikä ympäristökään aina tiedä, miten suhtautua uusperheeseen. Ulkopuolisuuden tunne voi vaivata, ja äiti– ja isäpuolena olemisen tehtävät tulee ratkaista. Monet uusperheen haasteet ovat kuitenkin rakenteellisia ja ratkaistavissa. Vertaisryhmän tarkoituksena ei ole antaa valmiita vastauksia uusperheiden kaikkiin kysymyksiin, mutta useimmat kohtaamistasi haasteista ovat muille uuspareille tuttuja. Voitte saada vinkkejä, uusia näkökulmia ja uutta puhtia perheytymiseen Suplin viikonlopuista. Vaikka viikonloppu toteutetaankin etäyhteydellä. on se mahdollista ottaa oman, yhteisen ajan näkökulmasta.

Kurssiviikonloppu on ammattilaisohjattu. Paikkoja ryhmään on rajoitetusti (viikonloppuun otetaan mukaan viisi paria ilmoittautumisjärjestyksessä). Ryhmä on tarkoitettu kaikille uusperheiden pareille, jotka haluavat eväitä parisuhteen ja uusperheen iloihin ja suruihin. Ryhmä noudattelee vertaisryhmien periaatteita sisällöltään, ja keskusteltavat asiat ovat ehdottoman luottamuksellisia. Vertaisryhmässä voi yhdessä pohtia uusperheiden selviytymiskeinoja ja kuulla, miten muut ovat kohdanneet ja käsitelleet uusperhe-elämän käänteitä. Usein jo pelkästään puhuminen ja sen tajuaminen, ettei näissäkään kysymyksissään ole yksin, on jo auttanut pariskuntia.

PAIKKA: Kurssi-viikonloppu järjestetään verkossa zoom-alustalla. Osallistumista varten tarvitset tietokoneen tai älylaitteen ja toimivan nettiyhteyden. Mikäli käytät osallistumiseen älypuhelinta tai tablettia, tarvitset myös zoom-sovelluksen, jonka voit ladata sovelluskaupastasi.

HINTA: Viikonlopun hinta on 30€/ pariskunta (jäsenhinta Suplin jäsenille), muille 50 €/pariskunta. Voit halutessasi liittyä Suplin jäseneksi tästä

Osallistumismaksu sisältää kaikki kurssilla jaettavat materiaalit ja ohjauksen. Ruokailut kurssilla ovat omakustanteisia.

VIIKONLOPUN AIKATAULU:  Viikonloppu alkaa perjantaina klo18:00- 21.00 ja jatkuu La 10.00-18.30 ja su 10.00-14.30.  Tarkemman aikataulun saat sähköpostiisi ilmoittautumisen yhteydessä lähetettävässä vahvistusviestissä. Varauduttehan osallistumaan koko kurssiajan. Tarkennettu ohjelma ja tälle kurssille valitut painopisteet saatte sähköpostitse kutsukirjeen yhteydessä noin viikkoa ennen tapahtumaa. Ilmoittautumislomakkeen yhteydessä teillä on mahdollisuus vaikuttaa kurssisisältöihin.

ILMOITTAUTUMINEN: Kurssille otetaan korkeintaan viisi paria ilmoittautumisjärjestyksessä. Voit ilmoittautua tästä linkistä Ilmoittautuminen koskee aina pariskuntaa, mutta voitte osallistua myös eri laitteilta halutessanne.

LISÄTIETOJA:  Annamme mielellämme lisätietoa kurssista. Otathan yhteyttä ensisijaisesti sähköpostitse:
eija.saarikivi@supli.fi
Puh 040 689 0511/ Eija

YHTEISTYÖSSÄ:

Opintokeskus Sivis logo

Pvm

19. - 21.03.2021
Expired!

Aika

18:00 - 15:00

Hinta

30,00€

Järjestäjä

Suomen uusperheiden liitto ry
Puhelin
0406890511
Sähköposti
eija.saarikivi@supli.fi
Website
https://supli-fi.hel5.wp-cloud.dev

Suplin vertaisryhmien ja kurssien yleiset pelisäännöt

– Ryhmät eivät sovellu akuutissa kriisissä olevalle parille.

– Ryhmään ei voi osallistua lapsen kanssa.

– Ryhmän toimintaperiaatteet ovat luottamuksellisuus, vapaaehtoisuus ja kokemusten jakaminen.

– Ryhmään osallistuminen edellyttää kokoaikaista läsnäoloa.

– Ryhmään osallistuu 4-7 pariskuntaa.

– Ryhmää ohjaavat Suplin kouluttamat vertaisohjaajat.

Supli ei vastaa yhteistyökumppaneiden järjestämisen kurssien sisällöistä eikä toimintaperiaatteista.

Lisätietoja vertaisryhmistä antaa vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Eija Saarikivi, eija.saarikivi (at) supli.fi, puh. 040 689 0511

Jaa: